Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας…

Share Button
Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ημερίδας, που οργάνωσε η δραστήρια υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Βασιλική Παππά, με θέμα: “Τουριστικά επαγγέλματα: Εκπαιδευτικές μονάδες και αγορά εργασίας”. Ο π. Ηλίας Μάκος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός του προσκυνηματικού τουρισμού είναι να εντοπιστούν και να αναδειχθούν τα σημεία για ευσεβείς διαδρομές και οδοιπορίες.
Για πνευματικές αναβάσεις και αναρριχήσεις. Τέτοια σημεία είναι παλαιές εκκλησίες, ναοί με θαυματουργές εικόνες και λείψανα, αγιάσματα, μοναστήρια, ξωκλήσια, που πανηγυρίζουν κ.λπ. Σ΄αυτά τα σημεία, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ψυχής μας και να τα αποκαλύψουμε σε άλλους, ώστε και αυτοί να βοηθηθούν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να βρεθούμε σε μια άλλη διάσταση, αυτή της ψυχικής ανάτασης.
Η επίσκεψη σ΄ έναν προσκυνηματικό χώρο, οφείλει να αγγίζει την καρδιά μας, να μεταδίδει ομορφιά, να κάνει αισθητή μια άλλη πραγματικότητα, που δε θα τραυματίζει τον εσωτερικό μας κόσμο.
Ο πανεπιστημιακός υπότροφος του ΤΕΙ Ηπείρου Κώστας Σολάκης, έκανε μια κατανοητή παρουσίαση των προσόντων, ουσιαστικών και όχι τυπικών, που χρειάζεται για απασχόληση στα τουριστικά επαγγέλματα, ενώ η καθηγήτρια τουριστικών επαγγελμάτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, μίλησε σύντομα, αλλά εμπεριστατωμένα, για τις δυνατότητες απασχόλησης στον τουριστικό τομέα. Η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Βασιλική Παππά, επέμεινε στην ανάγκη προσόντων, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες στην αγορά εργασίας.
                              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *