Δήμος Ηγουμενίτσας: Απολογισμός της δράσης για την δωρεάν εξέταση σπίλων

Share Button

Με τη συμμετοχή 102 ατόμων ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα, πάροχο του ΚΕΠ Υγείας. Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων και υλοποιήθηκε από 10 έως 14 Ιουνίου 2019. Η χρησιμότητα της εξέτασης χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Μεταξύ των εξεταζόμενων, ηλικίας 5 – 70 ετών, εντοπίστηκαν πάνω από 30 άτυπες βλάβες. Σε 12 περιπτώσεις συστάθηκε αφαίρεση και αναμένεται η βιοψία ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση των σπίλων. Σε ηλικίες πάνω από 45 ετών εντοπίστηκαν αρκετές προκαρκινικές βλάβες για τις οποίες δόθηκαν οδηγίες για θεραπεία.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και ενημερώνει τους δημότες πως οι δράσεις συνεχίζονται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *