Δήμος Φιλιατών: Έκκληση στους δημότες για εμβολιασμό και σήμανση των ζώων

Share Button

Ο Δήμος Φιλιατών, στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4039/2012:

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσμευτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό και της τροποποίησης αυτού με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014

ΚΑΛΕΙ και ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Τους δημότες, πολίτες και τους επισκέπτες ζώων συντροφιάς στον άμεσο εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους.
Προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εγκατάλειψης κουταβιών αλλά κι ενηλίκων ζώων θεωρούμε επιτακτική ανάγκη:
-Τον εμβολιασμό όλων των δεσποζόντων και αδέσποτων ζώων ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης κατά της λύσσας, συνδυασμένο απαραιτήτως, στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων, με στείρωση προκειμένου να γίνει ορθή διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων στο Δήμο μας.
-Την ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόντων ζώων με φροντίδα των ιδιοκτητών τους.
Επιπλέον ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των σκύλων που κυκλοφορούν σε κοινόχρηστους χώρους των κοινοτήτων του Δήμου μας χωρίς την παρουσία ανθρώπου – συνοδού, να φροντίσουν, εκτός από την ταυτοποίηση τους με ηλεκτρονική σήμανση, να υπάρχει κολάρο με στοιχεία του ιδιοκτήτη και ότι άλλο απαραίτητο για την αναγνώριση του ζώου ως δεσποζόμενο, να μην κυκλοφορούν τα ζώα συντροφιάς ασυνόδευτα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα
ή παρεξηγήσεις σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *