Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για τα εγκαίνια της Έκθεσης Τροχαίας

Share Button

Η Έκθεση Τροχαίας του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, άνοιξε χθες (16-01-2017) τις πόρτες της, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει μέχρι την 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, θα μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον την οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με έμπειρους και εκπαιδευμένους τροχονόμους, να ενημερωθούν για θέματα ασφαλής κυκλοφορίας και χρήσης της οδού.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθες (16-01-2017) το απόγευμα, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Αιδεσιμότατος Ελευθέριος Κωνσταντής, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, οι Βουλευτές

Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης και κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχαήλ Γκίκας και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Πέτρος Κατσάρης, ως εκπρόσωποι των Δημάρχων.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Νικόλαος Κάτσιος, ο Διοικητής του 628 Τάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης Βασίλειος Κολιός, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Πυραγός Ευάγγελος Πανταζής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, συλλόγων και μέσων μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, Αστυνόμο Α΄ Ανδρέα Οικονόμου, από τον ορθοπεδικό του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Δημήτριο Τσιαμπά και από την ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας, κα. Σπυριδούλα Πέτσιου.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν κατά σειρά:

* Τροχαία ατυχήματα. Προβληματισμοί και διαπιστώσεις

* Τροχαία Ατυχήματα – Κακώσεις

* Ψυχολογικές συνιστώσες τροχαίων ατυχημάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *