Διάλεξη με τον καθηγητή Καρδιολογίας Στέφανο Φούσα στις 25 Ιουνίου στους Φιλιάτες

Share Button

Ο Δήμαρχος Φιλιατών & Ο Συντονιστής Διευθυντής της  Καρδιολογικής κλινικής

Προσκαλούν τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, από τον συντονιστή Δ-ε Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανο Φούσα, με θέμα: Πώς θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου & το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25η Ιουνίου στις 11:30 π. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόγραμμα ημερίδας

*Χαιρετισμός από το Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά

*Χαιρετισμός εισαγωγή: Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας, Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής

*Κύρια Διάλεξη: Φούσας Στέφανος, Συντονιστής Δ-ε ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

Λίγα λόγια για τον κ.Φούσα

 

Ο Στέφανος Γρηγορίου Φούσας γεννήθηκε στο ακριτικό χωριό Ρεπετίστα του Δήμου Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων.

Αποφοίτησε από την Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων.

Σπούδασε στην Ιταλία, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης αποφοιτώντας με άριστα, ενώ είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο Μπενάκειο) και μετεκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία με υποτροφία στο Νοσοκομείο Guy’s στο Λονδίνο.

Είναι παντρεμένος με την Ιατρό-Μικροβιολόγο Αναστασία Σταματάκη-Φούσα και έχει δύο γιους, από τους οποίους ο ένας είναι Ιατρός και ο άλλος Πτυχιούχος Πληροφορικής.

Γράφει άριστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Επιστημονική Δράση

Ο Στέφανος Φούσας ασχολήθηκε επί εικοσαετίας με την έρευνα στο πλευρό των Καθηγητών Σπυρίδωνος Μουλόπουλου και Λάμπρου Ανθόπουλου. Μάλιστα το 1986 έλαβε το πρώτο βραβείο Νέων Καρδιολόγων από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Το 1992 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρωτοστάτησε στην οργάνωση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και της Εντατικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Δίδαξε επί πολλά χρόνια συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επί πολλά χρόνια εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους φορείς στους οποίους συμμετέχει σε μεγάλα διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα των επιστημών και της προόδου. Είναι διοργανωτής πολλών επιστημονικών συνεδρίων συμβάλλοντας στην επιμόρφωση των Καρδιολόγων και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με την Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Έχει κάνει πάνω από 250 δημοσιεύσεις εκ των οποίων 150 ελληνικές, ενώ είναι συγγραφέας τεσσάρων ιατρικών βιβλίων και πολλών άρθρων και ανασκοπήσεων.

Έχει προωθήσει επιστημονικές συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία καθώς και με τη Ρώσικη, Κινέζικη, Τουρκική και Κυπριακή Καρδιολογική Εταιρεία στο πεδίο της ανταλλαγής επιστημονικών γνώσεων και επιστημονικού προσωπικού, με στόχο την εκπαίδευση-επιμόρφωση των ειδικευομένων και των νέων Καρδιολόγων.

Διοικητικό-Οργανωτικό Έργο

Το 1995 εκλέγεται Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου, διαδεχόμενος τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Διονύσιο Κόκκινο ενώ επί σειρά ετών παραμένει Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου.

Κατά τη θητεία του έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες Καρδιολόγους.

Εκτελούσε επί μακρύ διάστημα χρέη Διοικητή του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Κατά τη θητεία του πρωτοστάτησε στην οργάνωση τεσσάρων νέων τμημάτων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η Καρδιολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου κατά γενική ομολογία θεωρείται κλινική πρότυπο, πρωτοπόρα εδώ και χρόνια στο κλινικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο με διεθνείς αναφορές στα Στεφανιαία Σύνδρομα και την Επεμβατική Καρδιολογία.

 

Ο                                                                                           Ο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ                                  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Κ. Κ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ                                      ΠΑΛΑΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *