Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επί της διαδικασίας έκδοσης νέων βιομετρικών ταυτοτήτων

Share Button

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό των μελών μας που δραστηριοποιούνται ως φωτογράφοι, σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων.

Η διαμαρτυρία των μελών μας έχει να κάνει με την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα έκδοσης φωτογραφιών, εντός επιλεγμένων Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, για τις ανάγκες έκδοσης των ταυτοτήτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, το Υπουργείο προτίθεται να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα από μία εταιρεία δραστηριοποιούμενη στο χώρο.

Κατά την άποψη μας, η παραπάνω πρόθεση του Υπουργείου αποτελεί πλήγμα στο επάγγελμα του φωτογράφου, καθώς οι παραπάνω επαγγελματίες θα στερηθούν ένα σημαντικό κομμάτι του τζίρου τους και κατ’ επέκταση το κράτος θα στερηθεί τα αντίστοιχα έσοδα από φόρους, ΦΠΑ, κλπ. Επίσης παραβιάζονται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς καθώς, εφόσον το κόστος έκδοσης των ταυτοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται περί τα δέκα ευρώ και θα βαρύνει τον πολίτη, θα πρέπει ο ίδιος να επιλέγει από πού θα λάβει την υπηρεσία φωτογράφισης.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ταλαιπωρία που θα αναγκαστούν να υποστούν οι πολίτες καθώς θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις συγκεκριμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις επωμιζόμενοι πέραν του κόστους έκδοσης των ταυτοτήτων, και τα μεγαλύτερα κόστη μετακίνησης τους.

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρόθεση του Υπουργείου ως προς το ζήτημα και να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης των φωτογραφιών ταυτότητας από τους ελεύθερους επαγγελματίες φωτογράφους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αλέξανδρος Πάσχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *