Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «Εξωδεκτική ευαισθησία» στην Ηγουμενίτσα-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Share Button

P1013376Σε μία πολύ ζεστή εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Χριστίνας Τζάνη με τίτλο «Εξωδεκτική ευαισθησία».

Η τέχνη της Χριστίνας Τζάνη εστιάζει σε παιδικές μορφές. Κάθε εικόνα ενσωματώνει ένα τρόπο θέασης, ανάλογα πάντα με την αισθητική αντίληψη του θεατή οδηγώντας τον σε συμπεράσματα. Βασική της πρόθεση είναι να ενεργοποιήσει τον θεατή ώστε να αντιληφθεί τις νοηματικές προσεγγίσεις των έργων, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που θα κυριαρχήσει, σύμφωνα με το δικό του κριτήριο ορθότητας. Ο θεατής καλείται να αναγνωρίσει τις βαθιά ριζωμένες παραδοχές της αισθητικής και εμπειρικής αντίληψής του, υποδεικνύοντας ότι η έννοια της αντίληψης είναι μια συνεχής διαδικασία προσδιορισμού και αμφισβήτησης.

Τα σημάδια του πίνακα προδιαθέτουν την οντολογική και νοηματική υπόσταση της μεσιτείας του νοήματος, καθώς αυτό καθορίζεται από την επικοινωνία της πνευματικής κατάστασης του καλλιτέχνη και του θεατή.

Η παρουσίαση της θεματικής, προκαλεί την εγωδεκτική ευαισθησία του θεατή, αποκαλύπτοντας το κίνητρο της ζωγραφικής δράσης των έργων, σε άμεση συνάρτηση με το εγώ του θεατή.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και η Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Χορηγοί της έκθεσης είναι η εταιρεία Μπακολιάς, Σ., & Σια Ε.Π.Ε. «Euroline Shipping & Cargo LTD», το Ξενοδοχείο Seleykos Palace και το κατάστημα Vodafone Ηγουμενίτσας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια
P1013396P1013368P1013373P1013378

 

 

 

 

 

 

P1013404P1013405P1013363

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1013379P1013390P1013402

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *