Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τον εορτασμό των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Τα εγκαίνια της έκθεσης  φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια  της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “Πάνθεον”

Η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα το έργο της  που καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την δύσκολη εκπαίδευση τους , τις ιδέες και τα συναισθήματά τους ,  καθώς επίσης και την παραδοσιακή στολή τους που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα. Αποτελείται από 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα  2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων.

Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια , αψηφώντας τις  καιρικές συνθήκες αποτελεί  παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη  ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας.(https://www.thesprotia.gr/).

Χορηγός  της εκδήλωσης είναι η ANEK LINEShttps://www.anek.gr/en/).

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας  “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα  έως Σάββατο 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Κυριακές  10:00 -14:00 ,

Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .

Η  είσοδος είναι ελεύθερη

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.