Ενημερωτική ημερίδα «Τροφική επιλεκτικότητα και μάθηση» από το Α’Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Περίπου το 25% των παιδιών παρουσιάζουν κάποια μορφή δυσκολίας με την σίτιση. Αυτά τα παιδιά μπορεί να μην σιτίζονται επαρκώς ή να μην δίνεται η δέουσα σημασία από τους φροντιστές των παιδιών. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης τους, της μάθησης, της υγείας τους κτλ.

Η τροφική επιλεκτικότητα ήταν το κύριο θέμα της ενημερωτικής ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Α΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.

Ο ομιλητής της ημερίδας λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας εξήγησε στους γονείς γιατί κάποια παιδιά τρώνε συγκεκριμένες τροφές, γιατί προτιμούν τα ζεστά φαγητά ή τα κρύα, τι σημαίνει να τρώνε σκληρές και τραγανές τροφές ( κρέας, κουλούρι, κριτσίνια κ.α.), ή μαλακές και πολτοποιημένες.

Ανέλυσε πως μπορεί να επηρεάσει την προσοχή τους, τι διαιτολόγιο προτείνεται στα παιδιά για να έχουν καλύτερη μαθησιακή απόδοση ή σε παιδιά με διάσπαση προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα μοντέλα σίτισης που επηρεάζουν την υγεία του στόματος και την σωστή ανάπτυξη των δοντιών καθώς και το μαθησιακό προφίλ των παιδιών.

Τέλος εξήγησε πως μπορούμε να αλλάξουμε τις σιτιστικές συμπεριφορές αυτών των παιδιών.

Την ημερίδα προλόγησε ο Διευθυντής του Α’Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Γιώργος Κύλλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *