Ενισχύσεις και επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα –Ποιες «τρέχουν»

Share Button

Εν μέσω κινητοποιήσεων αγροτών, υπάρχουν επιδοτήσεις, προγράμματα και ενισχύσεις που «τρέχουν». Η aftodioikisi.gr τα παρουσιάζει:

Βιολογικά

Από τις 24.01.2017 έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 – «Βιολογικές καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014 – 2020, από τα ενδιαφερόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 22.02.2017.

Οικονομική ενίσχυση για τη μείωση της χρήσης εντομοκτόνων

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα προκηρυχθεί η γεωργοπεριβαλλοντική-κλιματική δράση 10.1.08: «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδoπτέρων». Επιλέξιμες καλλιέργειες: της ροδακινιάς, της βερικοκιάς και της νεκταρινιάς. Στόχος της δράσης είναι ο μετριασμός της επιβάρυνσης των περιοχών που καλλιεργείται εντατικά η ροδακινιά, η βερικοκιά και η νεκταρινιά από χημικά εντομοκτόνα. Γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης είναι οι περιοχές όλης της χώρες στις οποίες καλλιεργούνται τα παραπάνω είδη. Δικαιούχοι είναι γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης με επιλέξιμες για τη δράση καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια). Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που θα ενταχθούν στη δράση πρέπει να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης του υποψηφίου του έτους 2016 με επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια (ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια).

Επενδύσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα μέσω του αναπτυξιακού

Περισσότερα από ένα δισ ευρώ πρόκειται να επενδυθούν το επόμενο διάστημα στη βιομηχανία τροφίμων και μεταποίησης αγροτικών προιόντων δίνοντας ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο. Συνολικά 881 είναι τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων, στον Αναπτυξιακό Νόμο. Η οριστικοποίηση αυτών των υποβολών, που είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του υπουργείου Οικονομίας.

Αιτήσεις γενετικών πόρων κτηνοτροφίας

Ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαρτίου θα παραμείνει η πρόσκληση για την ένταξη φορέων αναπαραγωγής καθαρών φυλών καθώς και Ομάδων Παραγωγών και συνεταιρισμών, στο Μέτρο «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία», που καλύπτει δαπάνες τεχνικής υποστήριξης των κτηνοτρόφων σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας, για τη διατήρηση και αξιοποίηση των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων. Η πρόσκληση θα ξανανοίξει από την 1η έως της 31 η Ιουλίου, ενώ από το 2018, η υποβολή αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιείται από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου και από την 1 η έως της 31 η Ιουλίου κάθε έτους μέχρι και το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *