Επιστήμονες και αθλητές μίλησαν για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο “Πάνθεον” με θέμα “Σκληρυνση Κατά Πλάκας και αθλητισμός” στο πλαίσιο του αγώνα “4ο ‘il porto Τρίαθλον” που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι παρακολούθησαν τις ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και ομιλητών με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην πάθηση η οποία παρουσιάζει ραγδαία αύξηση στον πληθυσμό, κυρίως λόγω της δυσμενούς μεταβολής του τρόπου ζωής στην αγχωτική και περιβαλλοντικά επιβαρυμένη σύγχρονη εποχή.

Συγκεκριμένα, για τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στην Πολλαπλή Σκλήρυνση μίλησε ο Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Κονιτσιώτης.

«Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αλλά και να δώσουμε λύσεις για την οριστική της αντιμετώπιση» είπε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο κ.Κονιτσιώτης και συμπλήρωσε: “Όλες οι μορφές της νόσου καλύπτονται πλέον επαρκώς με φάρμακα με αποτέλεσμα να έχουν εξαλειφθεί τα ποσοστά θνησιμότητας. Μάλιστα η Σύγχρονη Ιατρική έχει καταφέρει να «φρενάρει» τα συμπτώματα της νόσου σε ποσοστό έως και 80%. Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι επίσης τα μηνύματα για την αντιμετώπιση της παιδικής σκλήρυνσης κατά πλάκας”.

Στη συνέχεια η φυσικοθεραπεύτρια Ευθυμία Ντάφλου κ. ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης των πτώσεων στα άτομα με Σ.Κ.Π.

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε ο αθλητής του τριάθλου και γνωστός ως “Ironman” Βαγγέλης Κούδας. Πραγματικός Ironman ο Βαγγέλης ο οποίος έχει διαγνωστεί με ΣΚΠ κατάφερε και τερμάτισε στον πιο δύσκολο αγώνα που διεξήχθη στην Πύλο, το απαιτητικό κι επίπονο Ironman, ενώ ο τέταρτος ομιλητής ήταν τους πλέον πολυνίκες Έλληνες αθλητές στο τρίαθλο Χρήστος Γαρέφης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *