“Εσπασαν” καρδιές στον τελικό του Σούπερ Καπ-Ο Θεσπρωτός την κούπα, 1-0 το μαχητικό Σούλι με γκολ στην παράταση

Share Button

Η κούπα βάφτηκε «κιτρινόμαυρη». Ο Θεσπρωτός κατέκτησε το Σούπερ Καπ, κερδίζοντας με 1-0 το μαχητικό και αξιόμαχο Σούλι με γκολ του Βασίλη Κωνσταντίνου στην παράταση σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με χιτσοκικό φινάλε. Αγγιξε την ισοφάριση στο 120′ το Σούλι με τον Ντόκο.

Το α’ημίχρονο

Το Σούλι μπήκε με ορμή και… φούρια προσπαθώντας να αιφνιδιάσει.

Η ομάδα του Λευτέρη Βέρμπη απείλησε για πρώτη φόρα στο 20ό λεπτό με τον Κωνσταντίνου να σταματάει με το απλωμένο του πόδι την σέντρα του Παρχαρίδη προς τον επερχόμενο Τσουμάνη.

Στο 26ο λεπτό ο Ντόκος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, ο Θεσπρωτός ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκαν απειλητικοί στο 27ο λεπτό με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Φούντζουλα από πλάγια δεξιά να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.

Οι «πράσινοι» με αιχμή του δόρατος έναν πρώην κιτρινόμαυρο, το Νίκο Ντόκο να δημιουργεί πολλά προβλήματα με την ταχύτητά του, απείλησαν εκ νέου με τον Ντόκο στο 30ο λεπτό να αστοχεί μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα του Θεσπρωτού ο οποίος εγκαταστάθηκε στα καρέ του Βλάχου.

Στο 33ο λεπτό ο Λάμπρου επιχείρησε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των «πρασίνων», ενώ στο 36ο λεπτό το βολ-πλανέ του ίδιου παίκτη έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Η καλύτερη στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» καταγράφηκε στο 38ο λεπτό εκ νέου με τον Λάμπρου να σημαδεύει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν.

Στο 72ο λεπτό το Σούλι άγγιξε το γκολ αλλά το γυριστό σουτ του Παρχαρίδη από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Κωνσταντάκος.

Στο 77ο λεπτό σε μία ακόμη γρήγορη αντεπίθεση των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Ντόκος έγινε παραλήπτης της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση ήταν απελπιστικά άστοχο.

O Θεσπρωτός παρουσιάστηκε νωθρός, ασύνδετος και άνευρος στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε μόνο στο 81ο λεπτό αλλά το σουτ του Πέντσα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 86ο λεπτό το Σούλι απείλησε εκ νέου αλλά ο Κωνσταντάκος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Παρχαρίδη.

Το στείρο 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

Η λύτρωση με τον Κωνσταντίνου και το παρολίγον έμφραγμα στο 120′

Στο έξτρα μισάωρο, το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν με περισσότερες δυνάμεις και έλυσαν τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Σουλίου με σκόρερ τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο 98ο λεπτό, σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Παραμυθιάς με τους ανθρώπους της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές να διαμαρτύρονται πως η μπάλα πέρασε την πλάγια γραμμή στη σέντρα. Η ένταση είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Βλάχος για διαμαρτυρία.

Στο 120ό λεπτό η Παραμυθιά άγγιξε την ισοφάριση αλλά το σουτ του Ντόκου βρήκε το δοκάρι της εστίας του Κωνσταντίνου στέλνοντας στον…. καρδιολόγο τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Διαιτητής του τελικού ήταν ο Μάριος Σιντόρης με βοηθούς τους Καρβούνης, Ράπτη.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Κωνσταντίνου Βας., Πανταζής, Σταυρίδης, Μπέρτσος, Μητσέλος (61ο Ευθυμίου), Κωνσταντίνου Βαγγ., Λάμπρου (59o Γώγος), Φούτζουλας (67ο Γκόλιας), Μπίκας (91ο παρατ. Χατζίου), Πέντσας.

ΣΟΥΛΙ: Βλάχος, Μαρμούτας, Μπέλλος, Γεωργάκης, Μαλάτος (85ο Κώτσιας), Κύργιος (70ό Διαμάντης), Μουσκάι (46o Μπουκουβάλας), Μώκος Βας. (92ο καν.αγων. Μώκος Βαγγ.), Παρχαρίδης, Ντόκος, Τσουμάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *