Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας τιμάει τον εκλιπόντα ηθοποιό Τάκη Μόσχο

Share Button

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ενός εμβληματικού ηθοποιού του νέου ελληνικού κινηματογράφου, του Τάκη Μόσχου, αυτήν την Κυριακή 5/5/2019 και ώρα 20:30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας θα προβάλλει την ταινία «Γλυκιά Συμμορία».
Η ταινία-ορόσημο του Νίκου Νικολαϊδη, καθιέρωσε τον Τάκη Μόσχο ως έναν από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της εποχής του και είναι μια από τις αντιπροσωπευτικότερες καλτ ταινίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου και σημάδεψε την κινηματογραφική παιδεία μιας ολόκληρης γενιάς.
Βραβεία: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1983, Βραβείο φωτογραφίας, Βραβείο σκηνογραφίας..
Starring: Δέσποινα Τομαζάνη, Δώρα Μασκλαβάνου, Τάκης Μόσχος, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Λένια Πολυκράτη, Κωνσταντίνος Τζούμας κ.α.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΠΛΟΚΗ:
Πέντε ημέρες από τη ζωή μιας παρέας που ακροβατεί ανάμεσα στην εύκολη ζωή και τον κίνδυνο, τις μικροκλοπές και το μεγάλο κόλπο, τα κοφτά λόγια και την αφοσίωση. Μια παρέα που επιλέγει την πρόκληση και την παρανομία ως τη μόνη περιπέτεια στη σύγχρονη μητρόπολη και οδηγείται σταδιακά στο έγκλημα. Ο αστυνομικός κλοιός γύρω τους στενεύει, ο καθένας τους γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής κι όμως ποζάρουν δυνατοί μέχρι τέλους.
Ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Κριτικός κινηματογράφου γράφει για την ταινία:
Η «Γλυκιά συμμορία» είναι μια σαγηνευτική δημιουργία, που βυθίζεται μέσα σ’ ένα κλίμα μυθικό, παίζοντας τρελά με φαντάσματα και οράματα, με τη νοσταλγία και τον έρωτα, τη δράση και την απειλή, τη ζωή και το θάνατο. Το ύφος της εκπορεύεται από τη αγάπη της παράδοσης του αμερικανικού κινηματογράφου και η αναμφισβήτητη γοητεία της βυθίζει τον θεατή στον φανταστικό κόσμο της απόλυτης κινηματογραφικής κατασκευής. Μια σύνθεση θρίλερ ερωτισμού και χιούμορ.
Η ταινία περιγράφεται από τον ίδιο τον δημιουργό της ως «μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμια επερχόμενου κρατικού φασισμού, και ταυτόχρονα, μια ιστορία χαράς, τρυφερού έρωτα, μουσικής, θανάτου και αναπόλησης χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου». Πραγματικά, οι τέσσερις «ανήθικοι» ήρωές του εγκαταλείπουν συνειδητά τις κοινωνικές συμβάσεις και αναζητούν, στο εσωτερικό αυτής της απομόνωσης, τη μέγιστη δυνατή ελευθερία, τη συντροφικότητα και την πραγματική αγάπη, φτάνοντας να επιλέξουν και τον τρόπο θανάτου τους. Σκηνοθεσία του τέλους και του αποκλεισμού, λοιπόν, μελαγχολία και ρομαντισμός, δίπλα στο κυνικό χιούμορ, την αναρχίζουσα διάθεση και τον διάχυτο ερωτισμό, που συνθέτουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της ταινίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *