Η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ μειοδότης στο έργο σύνδεσης του λιμένα Ηγουμενίτσας με την Εγνατία Οδό

Share Button

Με επιτυχία προχωρά ο διαγωνισμός για το σημαντικό έργο Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας). Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μειοδότρια είναι η εταιρεία Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 42,16%. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 11,6εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9,35εκατ.ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 11 Νοεμβρίουυ 2018. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 24 μήνες και εφόσον τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Θα κατασκευαστεί εκ νέου, τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (δευτερεύον εθνικό δίκτυο), αφού αποξηλωθεί η υπάρχουσα οδός. Θα είναι άξονας διπλής κατεύθυνσης, με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και παράπλευρους δρόμους. Έχει συνολικό μήκος 1.722,93 μ.

Το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού προβλέπει εύρος περίπου από 30.00 έως και 35.00 μμ. Η πρόταση λειτουργίας της οδού περιλαμβάνει εισόδους – εξόδους σε ενδιάμεσα σημεία (κόμβοι Ν. Σελεύκειας, Εργατικών κατοικιών, Εθνικής Αντίστασης και Ντάσιου) και εξόδους, σε επίσης άλλα σημεία, που ρυθμίζονται με δεξιόστροφες κινήσεις. Θα κατασκευαστεί το δίκτυο απορροής ομβρίων και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα (τοιχία αντιστήριξης, γέφυρες κ.λπ.).

Η λειτουργική ταχύτητα της οδού υπολογίζεται στα 80 χλμ./ώρα, όμως καθορίζεται από το όριο ταχύτητας των 50 χλμ./ώρα, ως αστική αρτηρία. Τα γεωμετρικά στοιχεία της οδού μελετηθήκαν, με βάση τη V85 και εύρος ταχύτητας μεταξύ 80 – 140 χλμ./ώρα, ώστε οι επικλίσεις της οδού και τα επιμέρους στοιχεία των καμπυλών, να ανταποκρίνονται σε κρίσιμες καταστάσεις (Ο.Μ.Ο.Ε.: οδοί ομάδας Β).

ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *