Η Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ Θεσπρωτίας για τα εγκαίνια του ΤΕΠ: “Αφήστε τα εγκαίνια και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και σκύψτε πάνω από τον πόνο του κόσμου”

Share Button

Χαιρετίζουμε τα εγκαίνια για την μεταφορά του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στο νέο κτίριο.
Θέλουμε όμως να ενημερώσουμε τους πολίτες πως το συγκεκριμένο κτίριο το οραματίστηκε , το σχεδίασε και το ενέταξε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το « παλαιό » , «βρώμικο », και « διεφθαρμένο »πολιτικό σύστημα για να λειτουργήσει ως Κέντρο Επειγόντων Ιατρικών Περιστατικών ( Κ.Ε.Ι.Π.). Νέα δομή που είχε ως σκοπό να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες μιας περιοχής με τουριστική ανάπτυξη και με αυξημένο,λόγω του λιμανιού, όγκο μεταφοράς , αλλά και να αναβαθμίσει, μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών το επίπεδο παροχής υγείας στο Νομό.
Δυστυχώς,όμως, αυτές οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας δεν εκπληρώνονται αφού δεν έχουμε ούτε λειτουργία ΤΕΠ αλλά την μετακίνηση του Κ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ 500 μέτρα μακριά από το κέντρο , χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πρόσβασης, και με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό,αφου με το υπάρχων μεταφερόμενο προσωπικό δεν καλυπτονται οι ανάγκες , και σε μηχανολογικό εξοπλισμό .
Δικαιολογεί η συγχώνευση των δομών υγείας της πόλης της Ηγουμενίτσας στο λεγόμενο ΤΕΠ τέτοια κινητοποίηση ;
Τέτοια πανηγύρια ;
Προφανώς ναι ,γιατί είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής που αγνοεί ,αν δεν αδιαφορεί ,για τις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού. ‘‘Τέτοια βιασύνη που δεν άλλαξε ούτε τα ρούχα ο Μανωλιος και πανηγυρίζει φορώντας τα παλιά.’’ Δεν μπορούν , είναι φανερό ,να ξεπεράσουν την βαθειά τομή που έχει γίνει στο χώρο της Υγείας από τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά με την ίδρυση των ΚΥ, μιας δομής υγείας δημοσίου χαρακτήρα, που ήταν και παραμένει το αποκούμπι για τον απλό λαό ,για αυτό με δέος τα ξανα εγκαινιάζουν ,αλλά αυτό σημαίνει ,πρώτα και πάνω από όλα , αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να υλοποιήσουν κάτι σύγχρονο και αναγκαίο.
Εν κατακλείδι .Αφήστε τα εγκαίνια και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και σκύψτε σεμνά και ταπεινά πάνω από τον πόνο του κόσμου .

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *