Η πολύπαθη Αμβρακία Οδός 1 από τα 4 από τα πιο προβληματικά κατασκευαστικά έργα της χώρας

Share Button

Τα “προβληματικά” έργα είναι πολλά στην Ελλάδα. Δεν αντιμετωπίζονται ούτε εύκολα και πολλές είναι αυτό που λέμε “γόρδιος δεσμός” λόγω των εμπλοκών που παρουσιάζουν για λόγους που μπορεί να έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση τους και να φτάνουν μέχρι αρχαιολογικά ευρήματα, αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κ.α.

Αυτή η κατηγορία έργων ευτυχώς είναι συρρικνούμενη αλλά παραμένει εδώ. Σήμερα στο ypodomes.com ρίχνουμε μία ματιά στα πλέον προβληματικά έργα που είτε είναι σε κατασκευή και δεν προχωρούν, είτε είναι σε φάση ωρίμανσης αλλά παραμένουν μακέτες.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟΣ

Μιλάμε για τον κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού που ενώνει την περιοχή της λίμνης Αμβρακίας με την Υποθαλάσσια Αρτηρία του Ακτίου. Εδώ έχουμε ένα κλασικά κακοσχεδιασμένο και εκτελεσμένο έργο. Σαλαμοποιήθηκε στα 4 πριν 10 χρόνια, συμβασιοποιήθηκε πριν 8 και σήμερα παραμένει ημιτελές και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Στην πορεία του είδε σχεδόν όλα τα προβλήματα που κουβαλούν τα έργα της χώρας. Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά, οικονομικά προβλήματα των αναδόχων κ.α. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό το έργο θα το δούμε να ολοκληρώνεται το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *