Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του γ.γ. Υποδομών. Τα όσα είπε για Άκτιο – Αμβρακία

Share Button

Την πρώτη του δημόσια ομιλία προχώρησε, στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Ο κ. Καραγιάννης, αφού πρώτα κατήγγειλε ότι «επί 4,5 χρόνια, εδώ στη Δυτική Ελλάδα χορτάσατε από ωραία λόγια. Όμως στην πράξη, στο επίπεδο των έργων υποδομής, δεν έγινε τίποτα απολύτως», αναφέρθηκε στην συνέχεια στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα των υποδομών, αλλά και σε επιμέρους έργα, όπως την είσοδο του σιδηροδρόμου στην Πάτρα και τους οδικούς άξονας Πάτρα – Πύργος και Άκτιο – Αμβρακία.

Άκτιο – Αμβρακία

Για την ολοκλήρωση των έργων στο Άκτιο – Αμβρακία, ο γ.γ. Υποδομών σημείωσε ότι «εδώ περιμένουμε την εξέλιξη του διαγωνισμού σκούπα, για να ολοκληρωθεί το έργο.

Μετά τις προσφυγές, έχει πάρει το δικαστικό δρόμο. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, πέρα από το να εξετάζουμε όλες τις επιλογές και βέβαια να περιμένουμε να βγει η απόφαση του ΣτΕ.

Μόλις την έχουμε στα χέρια μας, θα τη συνεκτιμήσουμε με όλα τα δεδομένα και θα ανακοινώσουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Ο στόχος μας είναι ένας: να έχουμε το συντομότερο δυνατό ανάδοχο, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο».

Αντίστοιχα, για την σύνδεση της Λευκάδας με Άκτιο – Δυτικό Άξονα, ανέφερε ότι δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο και ότι προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να ανακηρυχθεί άμεσα ο προσωρινός ανάδοχος.

Επίσης, ο γ.γ. Υποδομών αναφέρθηκε στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. «Είναι μια παράλειψη, μια αστοχία του αρχικού σχεδιασμού της Ιονίας, που θέλουμε να διορθώσουμε. Αποτελεί, άλλωστε, και δέσμευση του προγράμματός μας. Το αναφέρω, παρόλο που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει γίνει κάποια πρόοδος μέσα σε δυο μήνες, γιατί θέλω να είναι σαφές ότι δεν έχουμε εγκαταλείψει την προεκλογική μας δέσμευση», επισήμανε ενδεικτικά.

ΠΗΓΗ: www.metaforespress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *