Θεσπρωτία: Σχεδόν 2 τόνοι (!!!) ναρκωτικών έχουν κατασχεθεί το τελευταίο οκτάμηνο

Share Button

Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί σε ότι αφορά την διακίνηση ναρκωτικών στο Νομό Θεσπρωτίας.

Από την αρχή του χρόνου, υπολογίζεται πως 1,7 τόνοι (!!) έχουν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τους αστυνομικούς των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων αλλά και των συναδέλφων τους στα συνοριακά τμήματα, έχουν καταφέρει πολύ ισχυρά χτυπήματα στα καρτέλ που «πνίγουν» την Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ηπειρο με ναρκωτικά τα τελευταία χρόνια.

Και όλα αυτά,  χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια στιγμή η Πολιτεία περικόπτει από την οργανική δύναμη του Νομού έξι (6) θέσεις για να στελεχωθεί το Τ.Τ Ιονίας Οδου της Δ.Α.Άρτας

Η «μάχη» που δίνουν οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας είναι καθημερινή, 24ωρη και κάποιες φορές έξω από τα διοικητικά όρια της Θεσπρωτίας, παίρνοντας «στο κυνήγι» τους υπόπτους και φθάνοντας μέχρι και την Αθήνα. Οι αστυνομικοί επιχειρούν σε μικρές, ευέλικτες ομάδες, βάσει πληροφοριών που έχουν και στήνουν ενέδρες ακόμη και στα πιο δύσβατα ορεινά σημεία.

Η προσπάθεια των αστυνομικών αρχών κατά της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, τα οποία φτάνουν στη χώρα μας με τα τσουβάλια αλλά και με κάθε πιθανό τρόπο, μιας και η φαντασία των διακινητών οργιάζει αφού μπορεί να έχουν κρύψει το «εμπόρευμα» στα πιο απίθανα σημεία, είναι ίσως η πιο σκληρή των τελευταίων δεκαετιών.

Τα νούμερα που καταγράφουν τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ. στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και γενικότερα στους νομούς της Ηπείρου είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Σύμφωνα με αυτά, το 2017 οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου κατέσχεσαν 9 τόνους και 203 κιλά κάνναβης, όταν το 2016 οι κατασχεθείσες ποσότητες στην Ηπειρο ήταν 2 τόνοι και 772 κιλά κάνναβη, με την αύξηση να έχει υπολογιστεί σε 232%, ενώ μέσα στο 2018 και μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί 3 τόνοι και 213 κιλά.

Η Θεσπρωτία διατηρεί τη μερίδα του λέοντος με κατασχέσεις 1,7 τόνων.

Με την καθοδήγηση και την αμέριστη στήριξη τόσο του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Ηλία Ντόντη, αλλά και του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, οι ήρωες αστυνομικοί σε όλο το Νομό Θεσπρωτίας συνεχίζουν νυχθημερόν τον αγώνα τους κατά των ναρκωτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *