Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα μετά από 10 χρόνια έργων

Share Button

Έπρεπε να περάσουν ακριβώς 10 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και περίπου 8 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής για να δούμε το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού να δίδεται στην κυκλοφορία.

Σήμερα όμως είναι μία μεγάλη μέρα για τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ αποδίδεται στην κυκλοφορία γράφοντας ιστορία.

Οι πρωτιές του τμήματος που θα λειτουργήσει είναι πολλές. Καταρχάς είναι το πρώτο τμήμα αυτοκινητόδρομου της Δυτικής Ελλάδας (μετά την Περιμετρική Πάτρας και την Παράκαμψη Αγρινίου) που τίθεται σε κυκλοφορία εδώ και χρόνια.

Είναι βεβαίως το πρώτο τμήμα της κατασκευής της Ιόνιας Οδού που μαζί με την Παράκαμψη Αγρινίου δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 59χλμ.

Είναι όμως και το πρώτο τμήμα που δίδεται στην κυκλοφορία χωρίς να έχει διόδια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδικές μεταφορές των οδηγών. Συνήθως κάθε απόδοση τμήματος περιέχει τουλάχιστον ένα σταθμό διοδίων.

Τα εγκαίνια του τμήματος θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι από τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αναμένεται να είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε αυτή την ιστορική στιγμή για την Ιόνια Οδό.

Το επόμενο διάστημα αναμένουμε την απόδοση στην κυκλοφορία των τμημάτων Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *