Κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αλεξ.Καχριμάνη στους νέους αγρότες από τους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά, να λάβουν διευκρινήσεις και οδηγίες για το πρόγραμμα των νέων γεωργών, καθώς και για θέματα που αφορούν τις υποδομές της κτηνοτροφίας και πολλά άλλα, είχαν σήμερα κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή με πολλούς νέους ανθρώπους να δίνουν το παρών.

Τα θέματα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης (προτάσεις για την ορεινή κτηνοτροφία), ο Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Θωμάς Αλεξίου (εγκατάσταση νέων αγροτών) και η Προϊστάμενη ΠΔ Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας Χαριτίνη Παπαθανασίου (βοσκοτόπια και επιλεξιμότητα)

Ο κ.Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, στις δράσεις που υλοποίησε και προγραμματίζει η Περιφέρεια στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής σε πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος. «Η αγωνία μας για το αύριο του τόπου είναι τεράστια. Για αυτό δεν χωράνε ούτε κομματικές, ούτε παραταξιακές θέσεις. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να περάσουμε “απέναντι”. Για να αλλάξουμε σελίδα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής, που είναι η ποιότητα και η ταυτότητα στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγουμε».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι μια από τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι να αδειοδοτηθούν όλες οι πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, δίνοντας αναλυτικές εξηγήσεις για το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή και της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου.

Αναφερόμενος στη νέα πρόσκληση για τους νέους γεωργούς, απηύθυνε έκκληση προς τους νέους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα, ενώ κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν και το πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης της Περιφέρειας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ που βρέθηκε στην ημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *