Καλλικράτης: Πάνε πίσω οι αλλαγές -Εκλογές Σεπτέμβριο 2019 με… σύνθετη αναλογική

Share Button

Σε μεταγενέστερο χρόνο μετακινούνται οι αλλαγές στον Καλλικράτη με αιχμή το νέο εκλογικό νόμο όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την τρίωρη συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο και του μορατόριουμ που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες με την ΚΕΔΕ και τον Γ. Πατούλη, ανακοίνωσε ότι:

-Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μαζί με τον εκλογικό νόμο θα μετακινηθούν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει τους πρώτους μήνες του 2018 αλλά φαίνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για αργότερο. Λίγο η πολύ κανείς δεν γνωρίζει.

-Ειδικά για την απλή αναλογική, που υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις των αιρετών, ο κ. Σκουρλέτης, αφού σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει προτεραιότητα την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μιλάμε για απλή και άδολη αναλογική αλλά για… σύνθετη. Πάντως, ο υΠΕΣ ξεκαθάρισε σε δημάρχους που του ζήτησαν να παραμείνει ως έχει το εκλογικό σύστημα, ότι θα αλλάξει προς το αναλογικότερο.

-Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν το Σεπτέμβριο και όχι τον Μάιο, όπως είναι προγραμματισμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *