Καραμεσίνη: Τη Δευτέρα ξεκινά πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Share Button

oaed-anergiaΤην ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 – 49 χρονών. Οι ωφελούμενοι θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη, η οποία επισκέφθηκε το ΚΠΑ Βόλου.

Έρχονται και νέα προγράμματα

Η ίδια εξήγγειλε ότι σύντομα θα τρέξει ένα πρόγραμμα που αποκαλείται «επιταγή επανένταξης» και αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας εθελοντικά σε επίδομα εργασίας, πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.

Επίσης προανήγγειλε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν προγράμματα κάλυψης του μισθολογικού κόστους των 4.000 νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, αλλά και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας.

Θα πρέπει όμως πρώτα, όπως είπε η ίδια να ανακοινωθούν οι τελικές υπουργικές αποφάσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας. Επιπλέον εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι το ΕΣΠΑ οργανώνει τον τρόπο διαχείρισης των προγραμμάτων.

Η κ. Καραμεσίνη σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό ανεργία στη Θεσσαλία επισήμανε ότι σε συνεργασία με τους προϊσταμένους των ΚΠΑ σε Βόλο και Λάρισα συζήτησε το θέμα καθώς υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για την ανεργία στην περιφέρεια και φυσικά απαιτούν διαφορετικές πολιτικές αντιμετώπισης.

Τόνισε ότι ο ΟΑΕΔ ενδιαφέρεται για την ανταπόκριση των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, των οποίων η αποτελεσματικότητα αυξάνει ανάλογα με την δραστηριοποίηση φορέων και επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία ώστε να απασχοληθούν οι άνεργοι από τις επιχειρήσεις που κλείνουν, σε αυτές που αρχίζουν να αναπτύσσονται. «Η απασχόληση στη Θεσσαλία παρουσιάζει μια στασιμότητα, διότι η υποχώρηση της απασχόλησης σε ορισμένους κλάδους, αντισταθμίζεται μεν από κάποιους άλλους, αλλά δε δίνει καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας», εξήγησε η κ. Καραμεσίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *