Καταστροφή ελληνικών σημαιών στη νότια Αλβανία

Share Button

Πριν από περίπου ένα μήνα ξεκίνησαν να φτάνουν έως την Αθήνα πολλαπλές καταγγελίες για κύματα κλοπής κατοικιών και καταστροφή ελληνικών σημαιών και πινακίδων με την ελληνική γλώσσα σε περιοχές της νότιας Αλβανίας με πλειονότητα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Από την Αθήνα δεν έχουν ανακινήσει δημοσίως το ζήτημα, ωστόσο προωθούν αρμοδίως τις πληροφορίες για τους βανδαλισμούς στους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ παρακολουθούν από πολύ στενά όσα διαδραματίζονται. Ο δήμαρχος της Δρόπολης κ. Αχ. Ντέτσικας (ανήκει στην ευρύτερη περιφέρεια του Αργυροκάστρου) κατήγγειλε χθες (ΑΠΕ) κρούσματα επιθέσεων που έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και συνοδεύονται από συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς.

«Διαθέτουν άριστο σύστημα πληροφόρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήκτες δεν παίρνουν τίποτε από τα σπίτια, απλώς κάνουν τα πάντα άνω κάτω και φεύγουν», δήλωσε ο κ. Ντέτσικας, ο οποίος, επιπλέον, κατήγγειλε αδράνεια των τοπικών αρχών έναντι της κλιμακούμενης εγκληματικότητας. Το ζήτημα των βανδαλισμών ετέθη χθες προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δρόπολης, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται 36 κοινότητες με πλειονότητα ελληνικής καταγωγής κατοίκους.

Η συγκεκριμένη δράση δεν συνδέεται από την Αθήνα με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο στράτευμα, όπου τουλάχιστον εννέα στρατεύσιμοι έχουν φωτογραφηθεί σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», προκαλώντας αντιδράσεις και την επέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι, επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος έκανε λόγο ακόμη και για οργανωμένο σχέδιο προκλήσεων από την Αλβανία.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *