Κοσμοσυρροή στον Άγιο Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Share Button

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος η προσέλευση πιστών κατά το διήμερο εορτασμό (10 και 11 Νοεμβρίου 2018) του προστάτη της ενορίας Κεστρίνης Αγίου Μηνά Θεσπρωτίας, τόσο κατά τον εσπερινό, που λιτανεύτηκε η εικόνα, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, που το φωταγωγούσαν καρδιές οι πλημμυρισμένες με φως, στους δρόμους του χωριού, όσο και ανήμερα της εορτής.

Το ναό κατέκλυσαν προσκυνητές από διάφορα μέρη της Θεσπρωτίας, αλλά και από την Κέρκυρα. Μιλώντας τόσο κατά τον εσπερινό, όσο και κατά τη θεία λειτουργία, ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, τόνισε ότι “μας δίνει παράδειγμα ο Άγιος Μηνάς να αφήσουμε να πέσουν τα λέπια από τα μάτια της ψυχής μας, για να μην είναι προσκολλημένα στη φθορά, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε καθαρά και τα πνευματικά ζητήματα. Για να το επιτύχουμε αυτό χρειάζεται να βρισκόμαστε σε μια διαρκή ένταση με τους πειρασμούς της καθημερινότητας, πορευόμενοι, όχι προς το τίποτα, ούτε ζώντας με μια στωική αταραξία, με μια εξωπραγματική ευθυμία και έναν ανεδαφικό τρόπο σκέψης, αλλά με ελπίδα, η οποία δεν ντροπιάζει ποτέ”.

Ο π. Γεώργιος Σιαμάντης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία από το βίο του αγίου Μηνά, που, αφού πέρασε μαρτύρια, είχε μαρτυρικό τέλος με αποκεφαλισμό. Στους πολυπληθείς πιστούς προσφέρθηκε κέρασμα, αλλά και θρησκευτικό υλικό. Οι κάτοικοι του χωριού, στο σύνολό τους, που ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Άγιο Μηνά και τον τιμούν κατάλληλα, συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις για την όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη οργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *