ΚΠΕ Φιλιατών: Ξεκινάει σήμερα το σεμινάριο: «Παραδοσιακοί Οικισμοί – Λιμένας Ηγ/τσας»-Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας

Share Button

KPE LOGOΤο ΚΠΕ Φιλιατών, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αράχθου, το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, το ΚΠΕ Κόνιτσας, το ΚΠΕ Πραμάντων, την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., τους Δήμους Ηγ/τσας και Φιλιατών προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στο τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος: Παραδοσιακοί Οικισμοί –Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά τις ημερομηνίες  24, 25 & 26 Ιουνίου 2016 στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» και απευθύνεται σε σαράντα (40)  εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, που υπηρετούν σε νομούς ως εξής:  Θεσπρωτίας (10), Ιωαννίνων (10), Πρέβεζας(10) και Άρτας (10), πέντε (5) για κάθε Δ/νση.

Τα έξοδα μετακίνησης προς και από το ΚΠΕ Φιλιατών βαρύνουν τους συμμετέχοντες εκπ/κούς.

Κύριος στόχος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής της Θεσπρωτίας, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν τόπο με ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον, αναπτυσσόμενο αστικό σχεδιασμό και τουριστική ανάπτυξη.

Η διαμονή καλύπτεται μόνο για τους συμμετέχοντες εκπ/κούς  εκτός των Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. Θεσπρωτίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή (24/6/2016)

Ώρες    Ονοματεπώνυμο  Εισηγητών  Τίτλος εισήγησης

18:15-18:30                 Εγγραφές-Παραλαβή φακέλων

18:30 – 18:50   Αράπογλου Μιχάλης, Αρχιτέκτονας, Δρ Ανθρωπογεωγραφίας:        «Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική: Λιόψη, το αρχοντικό των Ντιναίων».

18:50 – 19:10   Τσούπη Μαρία, φιλόλογος-συγγραφέας Δρ Ιστορίας-Αρχαιολογίας :            «Οι παραδοσιακοί πελεκάνοι ως εργάτες της πέτρας και φορείς αξιών»

19:10-19:30     Νάστου Μαριάννα, Υπεύθ. ΚΠΕ Φιλιππιάδας, Med, Χαριτοπούλου Μαρία αν. Υπεύθ. ΚΠΕ Φιλιππιάδας,    «Διαμορφώνοντας αξίες για το περιβάλλον μέσα απ’ τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».

19:30-19:40     ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19:40-20:00     Γκόγκας Θεμιστοκλής, αν. Καθηγητής Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Ηπείρου            «Βιώσιμη Τουριστική ανάπτυξη»

20:00-20:50     Νιτσιάκος Βασίλειος, καθ. Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Ρήγας Τσακίρης, Δρ.

Δασολογίας ΑΠΘ.:     «Πεκλάρι: Κοινωνική Οικονομία Μικρής κλίμακας»

20:50 – 21:30   Συζήτηση

 

22:00 –        Δείπνο στην Ηγουμενίτσα (Εστιατόριο «Αλέκος»)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *