“Μαθήματα ζωής” από τις μητέρες των παιδιών με Αναπηρία και το σύλλογό τους “ΣΤΟΡΓΗ”

Share Button

anap2Μια πολύ ζεστή και όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο “Αλεξάνδρα Τσιάβου” στην Ηγουμενίτσα που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Στοργή” με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).
Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΛΠΑΝΗΣ)

anap5anap4anap3anap1anap

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *