Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη τα εγκαίνια του πρώτου θεματικού Συνεδρίου των ΚΕΠ Υγείας στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και περισσότερων από 45 Δημάρχων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια του πρώτου θεματικού Συνεδρίου των ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα.

Στο διήμερο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα 8 νοσήματα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο π.ο.υ καθώς και οι δράσεις των Δήμων σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο των δημοτών.

Πρόκειται για την πρώτη µεγάλη συνάντηση εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, καθώς και σηµαντικών επιστηµόνων και εκπροσώπων θεσµικών φορέων, όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις των ΚΕΠ Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά και επιµέρους καλές πρακτικές Δήµων που έχουν τεθεί υπό την αιγίδα των ΚΕΠ Υγείας, µε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της πρωτοποριακής δοµής των ΚΕΠ Υγείας.
Μέχρι σήµερα, 90 Δήµοι Μέλη του Ελληνικού Διαδηµοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) πίστεψαν σε ένα αρχικό όραµα που µετουσιώθηκε σε πράξεις µε σκοπό την προαγωγή της υγείας και συνέβαλαν, µε βάση τα πρωτόκολλα του Παγκοσµίου Οργανισµού Υγείας, σε 8 νοσήµατα που έχει αποδειχθεί ότι µέσω του προσυµπτωµατικού ελέγχου προλαµβάνουν της θεραπείας αυτών.

Ο χαιρετισμός-καλωσόρισμα του Δημάρχου Γιάννη Λώλου

Σας καλωσορίζω στον όµορφο Δήµο Ηγουµενίτσας και στο πρώτο Θεµατικό Συνέδριο «ΚΕΠ Υγείας», που αποτελεί τιµητική αναγνώριση των καινοτόµων δράσεων που αναπτύξαµε ως ΚΕΠ Υγείας στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της πρόληψης, ως κατεξοχήν παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προαγωγής της υγείας των
δηµοτών µας.
Με 104 χλµ ακτογραµµή, 43 παραλίες – στολίδια και περιοχές Natura, ο Δήµος Ηγουµενίτσας συνθέτει ένα εντυπωσιακό φυσικό µωσαϊκό, που συµπληρώνεται αρµονικά από το πλούσιο ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν του. Οι αρχαιολογικοί µας χώροι, τα µοναστήρια και οι παµπάλαιες εκκλησίες µας υπόσχονται να κάνουν την παραµονή σας εδώ αξέχαστη.
Το ΕΔΔΥΠΠΥ, ως ουσιαστικός φορέας διαµόρφωσης πολιτικής και υλοποίησης δράσεων προαγωγής υγείας, απετέλεσε από την αρχή σηµαντικό οδηγό και συνοδοιπόρο στην πορεία του Δήµου µας προς την ευαισθητοποίηση και
δραστηριοποίηση των συµπολιτών µας σε θέµατα υγείας.
Από τον Ιανουάριο του 2017, που ο Δήµος Ηγουµενίτσας έγινε µέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, φτάσαµε σήµερα να φιλοξενούµε το 1ο Πανελλήνιο Θεµατικό Συνέδριο ΚΕΠ Υγείας.
Σήµερα περισσότερο από ποτέ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Ας αποτελέσει αυτό το Συνέδριο την απαραίτητη αφύπνιση υγείας που θα προσφέρουµε στην κοινωνία και στους δηµότες µας.

Δωρεάν δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής υγείας των πολιτών

Με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Θεματικού Συνεδρίου των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας ο Δήμος ανέπτυξε παράλληλες δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής Υγείας.
Οι δράσεις είναι:
• Εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
• Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Κινητό Μαστογράφο της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας και της ΚΕΔΕ
• Ωτορινολαρυγγολογικός Έλεγχος σε παιδιά από την Κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού
• Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ µε Χρήση Αυτόµατου Εξωτερικού Απινιδωτή – Τεχνική Αφαίρεση Κράνους – Διασωστική Λαβή από το Σώμα Εθελοντών Σαµαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων.
• Εθελοντική Αιµοδοσία
• Δωρεάν µέτρηση Σακχάρου, Χοληστερίνης, Τριγλυκεριδίων και Αρτηριακής Πίεσης
• Ενημέρωση για τις Προνομιακές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας
• Ενημέρωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
• Έκθεση µε Poster

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *