Μ.Κάτσης: Έγκριση κονδυλίων 1,74 εκ. ευρώ για αγροτική οδοποιία σε Σούλι και Φιλιάτες-“Aφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των αγροτών”

Share Button

Χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ανάμεσά τους και οι Δήμοι Σουλίου και Φιλιατών.

O βουλευτής Μάριος Κάτσης με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη αναφέρει πως πρόκειται για πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών που βασίζονται στην αγροτική οικονομία το οποίο  υλοποιείται από την κυβέρνηση με ειδικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί 1.736εκ € θα κατευθυνθούν στη Θεσπρωτία για έργα που πιάνουν τόπο:  Σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες της υπαίθρου, αγρότες κατά κύριο λόγο απευθύνονταν στους Δήμους ώστε να γίνουν μικροί δρόμοι για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο χωράφι ή τον στάβλο τους και εισέπρατταν την γνωστή απάντηση πως δεν υπάρχουν χρήματα. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε ουσιαστικά το πρόβλημα με συγκεκριμένη δράση ύψους 200εκ€ και κάλεσε τους δήμους να υποβάλλουν προτάσεις και να αξιολογηθούν για κατασκευή μικρών έργων οδοποιίας. Η πρόταση είναι ακόμα ανοιχτή ως 31 Δεκεμβρίου  ώστε να συμμετάσχει και ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες και τους αγρότες και δίνουμε μάχη να βελτιώσουμε τόσο τις συνθήκες διαβίωσης όσο και την μικρή αγροτική παραγωγή»
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος ΦιλόΔημος συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».
Η συγκεκριμένη Πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *