Μ.Κάτσης: ” Η φυσική θέση της Ελλάδας είναι η Ευρωζώνη”-Τι λέει ο Θεσπρωτός βουλευτής για τις δημοσκοπήσεις και την πορεία της διαπραγμάτευσης

Share Button

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το σενάριο επιστροφής στη δραχμή ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη προσθέτοντας ότι «σε ένα τέτοιο περιβάλλον η θέση της χώρας είναι η φυσική της θέση ως χώρας-μέλους της Ευρώπης και της ευρωζώνης».
Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης εξήγησε πως το να κλείσει η αξιολόγηση είναι προς όφελος όλων. «Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι δε θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ προληπτικά νέα μέτρα. Συζητάμε μόνο κάποιες εγγυήσεις σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι από το 2018. Για το τρέχον διάστημα είναι όλο ψηφισμένα. Εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα είναι για το τι γίνεται μετά το πρόγραμμα» εξήγησε, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να «πει σαφώς και ρητά -και όχι με αστερίσκους- αν πιστεύει ότι πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση νομοθετώντας μέτρα για μετά το 2018».
Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Είναι λογικό να υπάρχει φθορά, αλλά το ταμείο γίνεται στο τέλος». Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. «Οι δημοσκοπήσεις έχουν αποτύχει, γιατί μάλλον και μεθοδολογικά και επιστημονικά είναι λάθος» συμπλήρωσε.
Τέλος, εκτίμησε ότι «η περιχαράκωση των ΗΠΑ θα επηρεάσει καταλυτικά τις εξελίξεις στα προγράμματα διάσωσης που αφορούν και την Ελλάδα και την οικονομική πολιτική της Ευρώπης» και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε μια χρονιά-σταυροδρόμι» και «πρέπει να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης και τερματισμού της λιτότητας»

ΠΗΓΗ: www.ert.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *