Μ.Κάτσης: “Στηρίζουμε έμπρακτα το Νοσοκομείο Φιλιατών – Τρία άτομα επιπλέον επικουρικό προσωπικό ανέλαβαν υπηρεσία”

Share Button

Επιπλέον 3 άτομα επικουρικού προσωπικού εντάχθηκαν στο δυναμικό του Νοσοκομείου Φιλιατών και ανέλαβαν υπηρεσία από 1η Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για 2 διοικητικούς υπαλλήλους (ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού)  και 1 γιατρό (Γενικός Χειρουργός)  σε κομβικές θέσεις που θα βοηθήσουν την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:
«Ύστερα από νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας κατέστη δυνατό να προσλάβουμε, για πρώτη φορά, λοιπό επικουρικό προσωπικό
ό
πως άλλωστε είχε δεσμευτεί σχετικά και ο Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Φιλιατών το περασμένο καλοκαίρι στα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας».

Στη συνέχεια εξήγησε πώς αυτό κατέστη  εφικτό λέγοντας « Τα νοσοκομεία πλέον είναιπλεονασματικά λόγω χρηστής διοίκησης και συγκεκριμένων πολιτικών του Υπουργείου καιμπορούν να διαθέτουν χρήματα για να προσλάβουν με διαφάνεια έξτρα επικουρικό προσωπικό εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες».
Τέλος ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε πως έρχεται προσεχώς και περαιτέρω στήριξη των δομών Υγείας του νομού σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό λέγοντας :
«Αναλόγως θα υπάρξει η δυνατότητα να προσληφθεί κόσμος και στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπέςδομές. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τον οποίο έχειγίνει πολλή δουλεία, με σχέδιο, ώστε να αναβαθμιστεί. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμεσυγκεκριμένα πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού έγιναν μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στην ειδική πλατφόρμα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με μοριοδότηση και έλεγχο ΑΣΕΠ ανά θέση προτίμησης, είναι για 2 χρόνια και πληρώνονται από το αποθεματικό του οικείου Νοσοκομείου, όπως ακριβώς και το ιατρικό επικουρικό προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *