Νέα μεγάλη διάκριση για το Α’Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Share Button

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση συμμετείχε έπειτα από αξιολόγηση(1η θέση στην περιφέρεια Ηπείρου), στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που διεξήχθει στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.
Συγκεκριμένα η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου Destroyers κατέλαβε την 4η πανελλαδικά θέση σε σύνολο 107 ομάδων: Μαθητές: Αλιγιάννης Σωτήρης, Παλπάνη Δέσποινα.
Η ομάδα που αγωνίστηκε στην κύρια, απαιτητική κατηγορία “Αρχιπέλαγος Αιγαίο” μπήκε στην τελική 20αδα σε σύνολο 77 ομάδων που πρωτεύσαν αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο από τις 1177 ομάδες συνολικά που αγωνίστηκαν και αξιολογήθηκαν: Μαθητές: Ανδρέου Δημήτρης, Βεζδρεβάνη Ελευθερία, Δόσης Άγγελος, Καλιαμούρης Χρήστος, Κωνσταντή Δέσποινα, Μασιας Χάρης.
Η Τρίτη ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου X – three κατέλαβε την 26η θέση πανελλαδικά σε σύνολο 107 ομάδων:Μαθητες: Βρακάς Χρήστος, Κατσίμπρας Γεώργιος, Βάβης Άγγελος
Οι μαθητές του σχολείου μας εκπροσωπώντας την περιφέρεια Ηπείρου μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν με αισιοδοξία για το μέλλον.
«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Σκοπός είναι τα παιδιά μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.» Η COSMOTE, εδώ και 4 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον καθηγητή-προπονητή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ. Άγγελο Παντελή.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *