Νέοι/ες της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν αίμα

Share Button

Νέοι/ες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, εθελοντικά αίμα στην ενοριακή τράπεζα αίματος του ναού του αγίου Μηνά. Με μεγάλη προθυμία προσήλθαν και η ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από έμπειρο γιατρό και δύο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού με χαρακτηριστικό το συναισθηματισμό τους, με εξαιρετική ευγένεια και προσοχή έκανε τις αιμοληψίες. Οι νέοι/ες της Κεστρίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας, προκειμένου να συμβάλλουν, με τον τρόπο τους, στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και έδειξαν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) “έχουμε χρέος οι νέοι του σήμερα να γίνουν αιμοδότες του αύριο”. Και πρόσθεσε: “Η δωρεά αίματος είναι πλέον καθιερωμένη καθημερινή ιατρική πρακτική, που, όμως, χρειάζεται τη μετάγγιση του ήθους της Εκκλησίας για να γνωρίσει το εύρος που της αρμόζει, να φανερώσει το μέγεθος που την χαρακτηρίζει και να δώσει τους καρπούς που μπορεί”.

Κατέληξε τονίζοντας ότι “η προσφορά αίματος δεν έχει μόνον τα χαρακτηριστικά μιας όποιας προσφοράς. Έχει το ιδίωμα ότι είναι σωματική. Δεν είναι προσφορά απ΄ αυτό που έχουμε, αλλά είναι εκχώρηση απ΄ αυτό που είμαστε. Και αυτό που δίνουμε δεν είναι άψυχο δώρο, είναι ζωή. Ούτε αυτό που παίρνουμε είναι μια συνήθης έκφραση ευγνωμοσύνης. Είναι κάτι που χωρίς κανείς να μας το δίνει εμείς το λαμβάνουμε. Είναι η χαρά της σχέσης, η αίσθηση της κοινωνίας, το βίωμα της ψυχοσωματικής περιχώρησης”.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *