ΟΑΕΔ: Στον «αέρα» την επόμενη εβδομάδα πρόγραμμα για 15.000 θέσεις εργασίας

Share Button

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει στον «αέρα» το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και  της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στον ΟΑΕΔ περιμένουν τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας να βγει σε ΦΕΚ, για να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση υποχρεούνται να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για επιπλέον χρονικό διάστημα, ίσο με το αιτούμενο και εγκριθέν διάστημα διάρκειας της επιχορήγησης. Το χρονικό διάστημα της δέσμευσης ξεκινά από την επόμενη της λήξης του χρονικού διαστήματος επιχορήγησης δηλαδή από την 01-09-2018 και μετά.

Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, εφόσον πληρούν  τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) έχουν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Μάιο του 2017, με την πρόσληψη πρώην ανέργων κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2017 έως 31-5-2018:

  1. i)  με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης,
  2. ii) με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή/και με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης,

β) δεν έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού που είχαν κατά τον Μάιο του 2017, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος και

γ) θα μετατρέψουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης καθώς και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου ή αορίστου χρόνου,  για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018,  σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *