Οι αποφάσεις της Οικ.Επιτροπής της Περ.Ηπείρου που αφορούν την Π.Ε.Θεσπρωτίας

Share Button

Πολλά και σημαντικά έργα για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις αγροτικές και οδικές υποδομές, προωθούνται προς υλοποίηση, με σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Για τα περισσότερα εξ αυτών αναδείχθηκαν ανάδοχοι και σε σύντομο χρόνο θα ξεκινήσει η κατασκευή τους. Για τα υπόλοιπα, των οποίων εγκρίθηκε σήμερα η δημοπράτηση, θα επιδιωχθεί η σύντμηση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης με το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, καθυστερούν υπερβολικά. «Τα ζητήματα που προκύπτουν από τη γραφειοκρατία που εισήχθη με πρόσφατο νόμο, τα θέσαμε ως Ένωση Περιφερειών στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, προτείνοντας βελτιωτικές παρεμβάσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε με αποτέλεσμα να χρειάζονται 8 και 10 μήνες από την έναρξη  έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας  για την κατασκευή ενός έργου», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί σοβαρό εμπόδιο σε περιοχές της Ηπείρου, στις οποίες ο χειμώνας είναι μακράς διάρκειας.

Έργα  για συντηρήσεις- αποκαταστάσεις οδικού δικτύου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια οι παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης του οδικού δικτύου στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε τις  εξής αποφάσεις:

Π.Ε. Θεσπρωτίας

H O.E. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση από κατολίσθηση τμήματος επαρχιακής οδού Λιά – Βαβούρι», προϋπολογισμού 150.000 €.

Βελτίωση αγροτικών υποδομών

Νέα έργα που αφορούν τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και της εξυπηρέτησης των αγροτών δρομολογεί σε περιοχές των Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας  και Ιωαννίνων η Οικονομική Επιτροπή. Συγκεκριμένα σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

  • «Αποκατάσταση κοινόχρηστων κτηνοτροφικών υποδομών στην περιοχή των Δ.Δ. Λιά και Κυπάρρισου Φιλιατών (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 24.800 €.

 

Επίσης  ελήφθησαν αποφάσεις για:

  • «Εργασίες καθαρισμού παραποτάμου Καλπακιώτικου από κορμούς νεκρών δέντρων της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους στην περιοχή Κάμπου Φιλιατών μέχρι τη γέφυρα Φανερωμένη προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων».
  • «Εργασίες καθαρισμού του ποταμού Καλαμά από κορμούς νεκρών δέντρων λόγω της  ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους στη θέση Ντούλκα στην περιοχή Παραποτάμου – Ελαία Φιλιατών προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *