Οι Υπάλληλοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα Προγράμματα «κοινωφελούς χαρακτήρα»

Share Button

Το τελευταίο διάστημα πολλοί νέοι συνάδελφοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και σε άλλους φορείς, μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς χαρακτήρα» για λίγους μήνες, υποτίθεται προς αντιμετώπιση της ανεργίας και προώθηση της εργασίας. Όχι τυχαία, οι εργαζόμενοι αυτοί ονομάζονται «ωφελούμενοι», με μισθό 420 ή 490 ευρώ, χωρίς όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κυβέρνηση- Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ, αφού εκτίναξαν την ανεργία για τους νέους στο 60%, παίζοντας με την απελπισία και την ανάγκη των ανέργων, προωθούν προγράμματα που διαλύουν κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και επεκτείνουν – μονιμοποιούν την ανεργία.

Οι στόχοι τους είναι εμφανείς:

* Να εμπεδώσουν, κυρίως στους νέους, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, την πεποίθηση, ότι δεν μπορούν να απαιτούν σταθερή και μόνιμη δουλειά. Ότι στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι κάποια σύντομη, περιοδική, μερική απασχόληση, χωρίς δικαιώματα και με εξευτελιστικό μισθό. Ότι είναι απασχολήσιμοι και αναλώσιμοι.

* Να υπονομεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα, σε όσους χώρους υπάρχουν ακόμη, όπως στο Δημόσιο.

* Να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να εμποδίσουν την ενιαία συνδικαλιστική τους δράση. Και όλα αυτά δεν προωθούνται μέσω κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά μέσω του επίσημου Δημόσιου Τομέα, που γίνεται ένας άλλος μνημονιακός εργοδότης.

* Να εκμεταλλευτούν προεκλογικά όλο αυτόν κόσμο και την αγωνία του για δουλειά και να εμφανίσουν μειωμένους δείκτες στα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

O Σύλλογος των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους και θα σταθεί στο πλευρό τους, σε όποια μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα προκύψουν, ενώ τους κάνει γνωστό ότι το άρθρο 5, του Καταστατικού μας προβλέπουν ότι μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν «Όλοι οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και μίσθωσης έργου».

Η δουλειά δεν είναι χάρη, είναι δικαίωμα

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά,

δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όλους

Ηγουμενίτσα 16-11-2018

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αλεξίου Παύλος Σαρμπάνη Χρυσούλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *