Ο Β.Γιόγιακας για το επικείμενο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα: “ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα”

Share Button

*του Β.Γιόγιακα

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια – απαντώ – είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα ακόμα βήμα προς την εξωστρέφεια, τη λογοδοσία και την ανανέωση. Που ακολουθεί το συμμάζεμα των οικονομικών του κόμματος, τη διαφανή οικονομική ενίσχυση από τη βάση και την πρόσκληση προς άξιους συμπολίτες μας να στελεχώσουν το κόμμα μας.

Αυτά λοιπόν τα προσυνέδρια είναι διαφορετικά. Πότε άλλοτε ένας πρόεδρος κόμματος συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση και απαντά σε ερωτήσεις του κοινού; Πότε άλλοτε οι ομιλητές δεν είναι μόνο κομματικά στελέχη αλλά προέρχονται από την αγορά, τις επιστήμες και φορείς πολιτών; Πότε πριν συμμετείχαν και πολίτες που δεν ανήκουν σε κόμματα και μπορούσε ο οποιοσδήποτε να θέτει ερωτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο, την ώρα που διεξάγεται μια συζήτηση; Και πότε πριν έχει ζητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις απόψεις του μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου; Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, ανοιχτή, συμμετοχική, διαλογική, δυναμική.

Όπως και η Νέα Δημοκρατία που χτίζουμε.

Ένα κόμμα που αγκαλιάζει το δημιουργικό και υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, εκείνους που αγωνιούν και νοιάζονται για το μέλλον αυτού του τόπου. Που δε φοβάται να πει την αλήθεια. Γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να

ξαναμπεί η χώρα στο δρόμο της κανονικότητας και της προόδου. Και αναζητεί ανθρώπους με νέες ιδέες και την ικανότητα να τις κάνουν πράξη.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών από τα κόμματα και την απόσταση που κρατάνε από την πολιτική και τους πολιτικούς. Αλλά το μέλλον διαμορφώνεται από εκείνους που συμμετέχουν, που ενδιαφέρονται, που ενημερώνονται. Όχι από εκείνους που έχουν επιλέξει να απέχουν, αφήνοντας κάποιους άλλους να επιλέγουν για λογαριασμό τους. Η αποχή δεν είναι λύση. Και τα πράγματα θα αλλάξουν όταν οι περισσότεροι από εμάς καταλάβουν ότι πρέπει πρώτα να αλλάξουμε, λιγότερο ή περισσότερο, οι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία δίνει το παράδειγμα: αλλάζει η ίδια ως οργανισμός, ώστε να αλλάξει τη χώρα.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για τα προσυνέδρια της Ν.Δ., ας σκεφθείτε ότι μικρή σχέση έχουν με αυτό που γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Και, ξεκινώντας από το 3ο Προσυνέδριο στα Γιάννενα, αναζητήστε έναν από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί και τη γνώμη σας να μετρήσει!

* Ο Β. Γιόγιακας είναι ιατρός καρδιολόγος, βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *