Ο Μάριος Κάτσης για την έκτακτη ενίσχυση 500,000 Ευρώ στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατων

Share Button

Νέα έκτακτη ενίσχυση, άνω των 20 εκατ. ευρω, σε 88 μικρούς ορεινούς και νησωτικούς Δήμους αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Για την Θεσπρωτία:

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: 261.300€
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 240.900€

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο συνεχές έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με Δήμους άλλων κατηγοριών. Γι´ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με την νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά με ουσιαστικές προτάσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση της χρηματοδότησης. Για εμάς, η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη είναι βασική προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.