Ο Μάριος Κάτσης για το πλέγμα δράσεων που στηρίζουν την Θεσπρωτία-Η λίστα με τα χωριά με πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω του “Rural Broadband”

Share Button

Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πράξη:

Συνολικό πλέγμα δράσεων που στηρίζουν τις ακριτικές περιοχές και τους κατοίκους της παραμεθοριου.

1) Δημιουργήσαμε τον θεσμό της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας,
2) Δώσαμε το επίδομα 400€ στους αγροτικούς γιατρούς ως κίνητρο για να στελεχωθούν τα αγροτικά ιατρεία,
3) Εντάξαμε απομακρυσμένες περιοχές στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο με έξτρα κίνητρα για τους υποψήφιους επενδυτές.
4) ΟΛΑ τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά της Θεσπρωτίας αποκτούν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ! Από τα χωριά της Μουργκάνας και τα Φιλιατοχώρια, μέχρι τα χωριά του Σουλίου και όσα δεν είχαν μέχρι τώρα πρόσβαση στο διαδίκτυο όντας αποκλεισμένα και περιθωριοποιημένα μπαίνουν ισότιμα στην νέα εποχή. Σύνολο αφορά πάνω από 10.000 κατοίκους του νομού μας.

Υπενθυμίζεται πως το «Rural Broadband», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», ολοκληρώθηκε με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Στρατηγική μας επιλογή σαν κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είναι τα οφέλη της νέας εποχής να τα απολαύσουν ισότιμα όλοι οι Έλληνες. Χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Τη συγκεκριμένη πολιτική ακριβώς, υπηρετεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο που άρχισε πλέον και παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις απομονωμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ (έως 50Μbps). Εξέλιξη που θα φέρει άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη στην ελληνική ύπαιθρο, τόσο μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης της τοπικής ανταγωνιστικότητας.

Oλοκληρο Δελτίο Τύπου εδώ από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ:
https://tinyurl.com/zda5erg

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Φωτογραφία του Μάριος Κάτσης.
Φωτογραφία του Μάριος Κάτσης.
Φωτογραφία του Μάριος Κάτσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *