Ο Μάριος Κάτσης για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Share Button

Κυριότερα σημεία(+video) από τη παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κάτση στο Kontra24 και τον Αιμίλιο Λιάτσο:

– η εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008 και η άδικη και αναίτια δολοφονία του 15 χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έφερε τα αδιέξοδα και τις αγωνίες της νέας γενιάς στο επίκεντρο, αφουγκραζόμενη έτσι πιο νωρίς από τον καθένα, την οικονομική κρίση που έρχονταν.

– πάνω από 3δις € θα πέσουν στην ελληνική οικονομία έως το τέλος του 2018, ελαφρύνοντας την κοινωνία και αποκαθιστώντας αδικίες, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και ψηφίσαμε στη Βουλή, για να αποτυπωθεί έτσι η έξοδος από τα μνημόνια στην πράξη.

– να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όσοι πόνταραν πολιτικά στην περικοπή των συντάξεων και καταστροφολογούν κατά συρροή. Η έξοδος από τα μνημόνια, η πολιτική βούληση, η μεθοδολογία στη διαπραγμάτευση, η καλή πορεία της οικονομίας και η διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά, πιστώνονται στην σημερινή Κυβέρνηση, που κατάφερε να καταργήσει μια απαράδεκτη απαίτηση των δανειστών.

– η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα και να μην αναιρεί το πνεύμα της, πνεύμα συνεργασίας, συνανάπτυξης και ειρηνικής γειτονίας που την διέπει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει τον τελευταίο λόγο. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να λύνει εκρεμμότητες και χρόνια ανοικτά ζητήματα, με ενεργητική εξωτερική πολιτική, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια.

– Απαράγραπτες οι πολιτικές ευθύνες των Κυνερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια.

– Οι υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς επί Πρωθυπουργίας κ. Σημίτη, αποδεικνύουν ότι, είτε δεν γνώριζε τι έπρατταν κορυφαίοι υπουργοί και συνεργάτες του, δείγμα ανικανότητας, είτε γνώριζε απόλυτα, όποτε φανερώνει συνενοχή. Δεν ξέρω ειλικρινά τι είναι χειρότερο από τα δύο, και θα ένιωθα πολύ άβολα αν ήμουν στη θέση όσων εκτέθηκαν και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, στη δήθεν πολιτική του στοχοποίηση από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Το βίντεο εδώ: https://youtu.be/7nJWPltAavo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *