Ο Μάριος Κάτσης για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας: “Αυτός είναι ο σχεδιασμός της σημερινής κυβέρνησης”

Share Button

Αρκετοί συμπολίτες με ρωτούν σε inbox, στο δρόμο και σε τηλέφωνα για το τι μέλλει γενέσθαι σε διάφορα ζητήματα που αφορούν πολύ κόσμο.
– τι θα γίνει με την προκήρυξη 3Κ που αφορά 8000 εργαζόμενους για την καθαριότητα στους Δήμους, που εργάζονται με προσωρινά αποτελέσματα;
– θα προκηρυχθούν οι 12 θέσεις προσωπικού για την ΔΕΥΑΗ(υδραυλικοί, τεχνίτες κλπ);
– θα προχωρήσει η προκήρυξη για την επίλυση των 3500 εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»;
– τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών; Θα λυθεί το θέμα των συμβασιούχων;
– θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή; οι διορισμοί αναπληρωτών στην εκπαίδευση;
– τι θα γίνει με την κατανομή των μελών ΔΕΠ
στα Πανεπιστήμια; Θα προχωρήσει;
– τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους – Περιφέρειες – Δασοπροστασία, θα συνεχίσουν με παράταση ή και αν θα έχουν β´ φάση;
– οι μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία θα βγουν;
– τι θα γίνει με τους νοσηλευτές/τριες στα νοσοκομεία με το Πρόγραμμα των 4500 εργαζομένων του ΟΑΕΔ;
– θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Κοινότητας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς;

Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων, των οικογενειών τους αλλά και συμπολιτών, οι απαντήσεις νομίζω είναι απλές και προφανείς.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της σημερινής κυβέρνησης, η οποία εγγυάται την ολοκλήρωση ή και την εξέλιξη των διαδικασιών που έχουμε ήδη προκηρύξει. Η πολιτική απόφαση για τη στήριξη δομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, της υγείας και της παιδείας είναι της απόλυτης προτεραιότητάς μας και το έχουμε αποδείξει.

Σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής αντιθέτως, δεν μπορούμε προφανώς να εγγυηθούμε εμείς για τα παραπάνω. Οφείλουν να το πράξουν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.

Η ΝΔ άλλωστε έχει πολλές φορές τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στους Δήμους, υπέρ της επαναφοράς του μνημονιακού κανόνα 1:5 στις προσλήψεις – αποχωρήσεις, υπέρ του τερματισμού όλων των συμβάσεων που έχει συνάψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των εργολαβικών εταιριών καθαριότητας και ενάντια στις ατομικές συμβάσεις αλλά και της εκχώρησης υπηρεσιών υγείας των νοσοκομείων στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα κοκ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε από τα στελέχη, τους βουλευτές και τον Πρόεδρο της ΝΔ να μιλήσουμε επιτέλους προγραμματικά και για όλα τα ζητήματα σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Οι ψηφοφορίες στη Βουλή άλλωστε για όλα τα παραπάνω ζητήματα, έδειξαν τις διαφορές μας και την αντίληψή μας στην πράξη.

Και οι συμπολίτες μας θα κρίνουν για το μέλλον τους και τις ζωές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *