Ο Μ.Κάτσης για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ: “«Copy – Paste της Ψηφιακής Στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ο 4ος πυλώνας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

Share Button

Η χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην υλοποίηση του ψηφιακού κράτους, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνησή του, τρώει από τα έτοιμα, όχι μόνο στο πεδίο της Οικονομίας άλλα και σε αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής. Μετονομάζει έργα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα παρουσιάζει ως δικά του.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για «ψηφιοποίηση ενδοδιοικητικής συνεργασίας», στην ουσία καπηλεύεται το έργο του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές για όλους τους δημοσίους λειτουργούς, που χτυπά τη γραφειοκρατία και εξοικονομεί πόρους 400εκ. ευρώ ετησίως.

Ως στοιχείο αυτοκριτικής μπορούμε εξάλλου να εκλάβουμε, τη δυσφημιστική για την Ελλάδα αναφορά του Πρωθυπουργού, ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ψηφιακών δεικτών (DESI) στην Ευρώπη, όταν ως πρώην Υπουργός αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεχνά ότι επί των ημερών του, μπλοκαρίστηκε η πρόσβαση της χώρας σε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,2 δις ευρώ για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με την αιρεσιμότητα που της επιβλήθηκε το Νοέμβριο του 2013.

Η χάραξη και η υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε τα κονδύλια αυτά για έργα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών το Μάρτιο του 2017, καταφέρνοντας να βελτιωθούν μέσα σε ένα χρόνο οι ψηφιακοί δείκτες της χώρας κατά 8,6%. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη με κομπορρημοσύνη να εξαγγέλλει έργα όπως οι ψηφιακές ταυτότητες και οι επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και να φωτογραφίζεται αυτάρεσκα με νέους επιστήμονες στο περίπτερο των νεοφυών επιχειρήσεων Digital Greece που οργανώθηκε πρώτη φορά στην 83η ΔΕΘ και φέτος έγινε θεσμός.

Τέλος, σε μια χρονιά όπου η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η Ινδία, η οποία διαθέτει τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία, το Bollywood η οποία συναγωνίζεται το Hollywood, o κ. Μητσοτάκης δεν είχε ούτε μια λέξη να πει για το ΕΚΟΜΕ και τα επενδυτικά κίνητρα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών (cash και tax rebate) που υλοποίησε με επιτυχία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, έστω και καθυστερημένα, στην ψηφιακή εποχή, όπως καλωσορίζουμε και την παραδοχή του ότι η «γη» που παρέλαβε μόνο «καμένη» δεν είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *