“Ο Ραφτάκος των λέξεων” ζωντάνεψε στην Ηγουμενίτσα από την θεατρική ομάδα “Ο Μικρός Βορράς”

Share Button

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» παρουσίασε τον θαυμαστό ήρωα ..των Λέξεων, του πολυβραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου την Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ΆννηΝτουμούζη, Μάρκος Τότσκας έγιναν ένα με τα παιδιά. Σύστησαν μουσικά όργανα, μάγευσαν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζοντας στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία.

Συνοπτικά, η ιστορία του «ραφτάκου»:

«Σε μια μικρή πόλη, ένας ταπεινός αλλά και ιδιόμορφος ράφτης φτιάχνει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα για όλους τους κατοίκους. Ρούχα που με τον πιο μαγικό και ανεξήγητο τρόπο φέρνουν ζέστη και θαλπωρή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ποιο είναι το μυστικό του; Είναι ένα μυστικό που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει.

Για το ράψιμο δεν χρησιμοποιεί μάλλινη, βαμβακερή, μεταξωτή ούτε χρυσή κλωστή. Τα ρούχα του είναι ραμμένα με …λέξεις! Λέξεις που «κλέβει» κρυφά από τους πελάτες του, αλλά και που διαλέγει προσεκτικά από τα πολυπληθή βιβλία που υπάρχουν στα ράφια του ραφείου του..».

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό, ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στην ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για τη φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για τη βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Την παράσταση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *