Ο Φορέα Διαχείρισης Καλαμά, Αχέροντα και Κέρκυρας συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο του Αδριατικού Μεταναστευτικού Διαδρόμου των πουλιών

Share Button

Ο Φορέα Διαχείρισης Καλαμά, Αχέροντα και Κέρκυρας συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο του Αδριατικού Μεταναστευτικού Διαδρόμου των πουλιών (Adriatic Flyway) που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου 2018 στο Εθνικό Πάρκο της Frushka Gora της Σερβίας με παρουσία του προέδρου, ο οποίος παρουσίασε και δυο Poster. Το συνέδριο αυτό, που διοργανώθηκε από την Ορνιθολογική Εταιρεία της Σερβίας (Bird Protection and Study Society of Serbia, BPSSS) και το EURONATUR, συγκέντρωσε περισσότερους από 80 συμμετέχοντες, που εκπροσωπούσαν πάνω από 15 οργανισμούς από όλα σχεδόν τα Βαλκάνια, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Γερμανία αλλά και εκπροσώπους από την σύμβαση της Βέρνης και της Βόννης,  την AEWA, το BirdLife, το Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών – Green Belt, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την UNEP,  που ασχολούνται με τη διατήρηση των πτηνών, το περιβαλλοντικό έγκλημα, το παράνομο εμπόριο ζωικών και φυτικών ειδών, την παράνομη χρήση δηλητηρίων, το παράνομο κυνήγι, κ.α. με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και νέων πληροφοριών σχετικά με την παρακολούθηση και τη διατήρηση των μεταναστευτικών πτηνών κατά μήκος της Αδριατικής μεταναστευτικής οδού που αποτελεί συνέχεια του μεταναστευτικού διαδρόμου του Ιονίου Πελάγους.

Ο Φορέας αποτελεί και το νοτιότερο σημείο της Green Belt, ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων των χωρών των πρώην ανατολικών χωρών από την βόρεια Ευρώπη μέχρι και τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Φορέας αντάλλαξε απόψεις σε θέματα σχετικά με την διαχείριση των περιοχών αρμοδιότητάς του με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές που βρίσκονται στα σύνορα με την Αλβανία. Επίσης έγινε αναφορά σε μελλοντικές συνεργασίες με οργανισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *