Πέφτει συνεχώς η ηλεκτρονική Πύλη του ΟΣΔΕ, ορατή η απώλεια ενισχύσεων

Share Button

osde-plhrwmes-dikaiwmataΔραματικά εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση ΟΣΔΕ με τους τοπικούς φορείς να μην είναι σε θέση να διαχειρισθούν τον τεράστιο όγκο των δηλώσεων που έμειναν για την τελευταία στιγμή (Τετάρτη 15 Ιουνίου λήγει η σχετική προθεσμία) και τους αγρότες να στέλνουν κραυγή αγωνίας μπροστά στον κίνδυνο όχι μόνο να υποχρεωθούν σε βαριές ποινές αλλά και να χάσουν δικαιώματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την πολιτική ηγεσία να παίρνει το μήνυμα από την περιφέρεια και να αντιλαμβάνεται, όσο περνούν οι ώρες το αδιέξοδο που πάει να δημιουργηθεί, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του «μηχανογράφου» και των περί αυτόν στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως έχει γράψει από το πρωί της Τρίτης το AgroNews, όση εργατικότητα και να επιδείξουν τα κατά τόπους συνεργεία τις ώρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ένας αριθμός τουλάχιστον 300.000 δηλώσεων σε σύνολο 780.000 περίπου θα παραμείνουν εκτός του μηχανογραφικού συστήματος. Αυτό σημαίνει πως από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μετά, για κάθε μέρα καθυστέρησης «τρέχει» πρόστιμο 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Σημειωτέον ότι ακόμα και τις τελευταίες ώρες αντί τα πράγματα να κινηθούν με ταχύτητα, το ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή οι πύλες υποβολής των δηλώσεων συνεχώς πέφτουν, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πυρετό των εμπλεκομένων και τον εκνευρισμό των υπόχρεων σε αίτηση ενιαίας ενίσχυσης αγροτών που περιμένουν στην ουρά. Οι πληροφορίες λένε ότι, μέρες τώρα, εξ αιτίας των διαδοχικών πτώσεων της ηλεκτρονικής πύλης, οι αγρότες υποχρεώνονται να επισκέπτονται ξανά και ξανά τα κατά τόπους γραφεία ακόμα και μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί αρκούντως κάνουν λόγο ακόμα και για το ενδεχόμενο «βίαιων» αλλαγών στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και την αδυναμία των ιθυνόντων να ελέγξουν έγκαιρα τις παθογένειες του συστήματος και τις παρασκηνιακές κινήσεις του μηχανογράφου.

Σε κάθε περίπτωση η δυσμενής εξέλιξη του όλου θέματος θα έχει αυτή τη φορά σοβαρές συνέπειες τόσο στη διοικητική και υπηρεσιακή δομή του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο σαθρό σύστημα υποστήριξης που έχει στηθεί γύρω από τον επίμαχο προμηθευτή του ΟΣΔΕ.

Όλα αυτά όμως είναι διαδικασία της επόμενης ημέρας. Τώρα σημασία έχει να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί, να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μην επιβληθούν ποινές για καθυστέρηση και το κυριότερο να μην χαθούν δικαιώματα ενισχύσεων των αγροτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *