Παράταση χρηματοδότησης της Πράξης «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων- ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας»

Share Button

Στις  09.08.2017 εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η συνέχιση της Πράξης «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΞΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ»  με κωδικό MIS 5001340 για τρία έτη και συνολικό προϋπολογισμό 537.849,75€.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας των δυο Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός (ΠΑΚΠΠΟ) του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για δύο (2) Δομές που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαταριάς και Πέρδικας του Δήμου. Αντικείμενο είναι η παροχή από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών.

Τα ΚΗΦΗ στελεχώνονται με άρτια καταρτισμένο προσωπικό: Νοσηλευτές, Κοινωνικούς  Φροντιστές, Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγό. Εποπτεύονται από το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ και συνεργάζονται με όλες τις κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης ηλικιωμένων που λειτουργούν στη περιοχή.

 

 

Ο πρόεδρος   Δ.Σ. ΠΑΚΠΠΟ

 

Φουσέκης Γεράσιμος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *