Παρωδία η πρώτη συνεδρίαση του Κ.Σ. στην Πέρδικα

Share Button

Ένας πρόεδρος που δεν ήξερε τα βασικά περί συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου και δημοκρατικών διαδικασιών (πρόταση – ψηφοφορία – απόφαση) και οι σιωπηλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που δεν είχαν ποτέ γνώμη και περίμεναν τον πρόεδρο να μιλήσει αντ’ αυτών, ήταν το χαρακτηριστικό της πρώτης συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της Πέρδικας το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου που κατέληξε σε παρωδία και έληξε… “άδοξα”.

Η αλαζονεία του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου (που δεν έλεγε να καταλάβει τη διαφορά με τον “πρόεδρο Κοινότητας” που έχουν τα χωριά με λιγότερους από 300 κατοίκους) αλλά και πολλά ακόμα πράγματα που περιέχονται στους νόμους και τις σχετικές με τις συνεδριάσεις και αρμοδιότητες των κοινοτικών συμβουλίων εγκυκλίων, η άρνησή του να επιτρέπει ψηφοφορίες για προτάσεις που γίνονταν όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον ίδιον (!) οδήγησε στην αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση με το αιτιολογικό της έλλειψης δημοκρατικών διαδικασιών.

Η αντιπολίτευση σκοπεύει να καταφύγει στον επόπτη ΟΤΑ

Χαρακτηριστικό της άγνοιας του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου ήταν η κατάρτιση προτεινόμενων έργων για να ενταχθούν στον προϋπολογισμό τους 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας ύψους δαπάνης ίσως ακόμα και εκατομμυρίων χωρίς να ξέρει -κατά δήλωσή του- το ποσό που ο Δήμος του προσφέρει να μην ξεπεράσει σύμφωνα με το άρθρο 86 του 3852/2010, αλλά και του άρθρου 77 παρ. 3 του 4172/2013. Και δεν ήταν το μόνο!

Θανάσης Βενέτης

Κοινοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *