Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη

Share Button

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου

Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα.

Στην περίοδο της αβεβαιότητας που διανύουμε, το Αναστάσιμο μήνυμα είναι διαχρονικό: Προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία, ότι ο «Γολγοθάς» τον οποίο μπορεί να βιώνει ο καθένας φθάνει κάποια στιγμή στο τέλος του.

Το μήνυμα της Ανάστασης είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε στις μέρες μας, καθώς  σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας, εξακολουθεί να δοκιμάζεται με σκληρό τρόπο.

Η οικονομική κρίση οδήγησε πληθυσμιακές ομάδες στα όρια της εξαθλίωσης. Επιχειρήσεις, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι δίνουν μάχη επιβίωσης. Η ανεργία πλήττει τους νέους, αλλά και όλες τις παραγωγικές ηλικίες.  Εξίσου έντονα είναι τα σημάδια της κοινωνικής κρίσης, της έκπτωσης αξιών και αρχών.

Πίστη μας όμως είναι ότι τα σημερινά «πάθη» είναι πρόσκαιρα και έχουν ημερομηνία λήξης. Η Ανάσταση άλλωστε συνοδεύεται από την προσδοκία για μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.

Χρειάζεται όμως προσωπικός και συλλογικός αγώνας.

Από τη θέση που κατέχει ο καθένας μας, έχει υποχρέωση να συμβάλλει, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τη νέα γενιά.

Το στόχο αυτό υπηρετούμε όλοι μας στην Περιφέρεια Ηπείρου, που συχνά  υπερβαίνει και τις δικές μας αρμοδιότητες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας.

Το Πάσχα είναι η γιορτή της Αγάπης. Μια Αγάπη που εκδηλώνεται με την επίδειξη της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης προς όλους τους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά συμπατριώτες μας, που αποτελεί και τη βασική προτεραιότητά μας.

Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να μας δυναμώνει στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης και να μας δείχνει το δρόμο για μια πιο δίκαια κοινωνία.

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *