Πλήθος κόσμου στα “13α Δημήτρια” στο Γραικοχώρι (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» και η Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου συνδιοργάνωσαν στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Δημητρίου τα 13α ΔΗΜΗΤΡΙΑ την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού .
Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.
Εν όψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου η Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου οργάνωσε τον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στον Ιερό Ναό του Αγίου μας . 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giorgio Katsimanis
Με πρωτοβουλία της, η Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου φώτισε το μονοπάτι (το κεντρικό καλντερίμι του παλιού χωριού) και έτσι οι προσκυνητές μπόρεσαν για άλλη μια χρονιά να βαδίσουν ανάμεσα στα απομεινάρια των διώροφων σπιτιών και να ξυπνήσουν τις λιθαριές από τον ύπνο της λήθης και να βαδίσουν εκεί που οι γονείς μας έκαναν τα πρώτα βήματα της ζωής τους.
Στις 25 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Άγιο Δημήτριο στο παλιό Γραικοχώρι Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
Καβαλάρηδες μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου από το Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος στην Εκκλησία στο Παλιό Γραικοχώρι .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Μετά την υποδοχή της εικόνας τελέστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εσπερινός αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα από τον Π.Ηλία Μάκο .
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση, που οργανώνει ο σύλλογος μας.
Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό και τα μικρά χορευτικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς .
Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης ,ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσουμάνης, η Δημοτική Σύμβουλος Ρεγγίνα Δηλαβέρη ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Γόγολος ,ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Παπαρούνας , η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Τζέλου Χριστίνα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση .

Βίντεο Εκδήλωσης: Βαγγέλης Χαλμαντζής

https://www.youtube.com/watch…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *