Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 77 εκατ. ευρώ σε 120.000 δικαιούχους

Share Button

agrotikes_epidotiseisΠερίπου 77 εκατ. ευρώ σε συνολικά 120.000 δικαιούχους συνδεδεμένης ενίσχυσης (ζωική παραγωγή), υπόλοιπα από ενστάσεις του Πρασινίσματος αλλά και μέτρων του παλιού ΠΑΑ 2007 – 2013 είναι έτοιμος να πληρώσει από σήμερα – σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr – o ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού Πληρωμών οι καταστάσεις των πληρωμών είναι έτοιμες από χθες και το πιθανότερο από σήμερα θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητες πιστώσεις (όπως είχε γράψει πρώτη και η εφημερίδα «ΥΧ»). Ωστόσο, με την πληρωμή αυτή δεν θα δοθούν όλες οι εκκρεμότητες που περίμεναν οι αγρότες οπότε και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν επιπλέον πληρωμές.

Επίσης θολό παραμένει το τοπίο για την πληρωµή των δικαιούχων στα βιολογικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Β. Αποστόλου από τη Λάρισα πριν από περίπου 2 εβδοµάδες δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραµµα, ενώ μετά από πιέσεις των αγροτών λίγες µέρες αργότερα ανέφερε ότι η πληρωµή των βιοκαλλιεργητών θα πραγματοποιηθεί µέσα στον Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *