Πνίγεται από τα σκουπίδια η Ηγουμενίτσα λόγω απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας

Share Button

Μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στην Ηγουμενίτσα με τη συσσώρευση απορριμμάτων στους κάδους λόγω των κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προχωρήσει στις κινητοποιήσεις αντιδρώντας σε διάταξη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του Πρασίνου.

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, εμφανή είναι τα προβλήματα με τα σκουπίδια στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει, σκουπίδια συσσωρεύονται σχηματίζοντας βουνά, ενώ η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

– Άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

– Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

– Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

– Εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

– Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *